Nutella to produkt goszczący w niejednym domu , w którym mieszkają dzieciaki.
Sprawdzając skład zapisany na etykiecie produktu, bez wątpienia można stwierdzić, że jest to głównie cukier, tłuszcz i jedynie 13% orzechów.
Dzisiaj podam Wam przepis na krem orzechowo-czekoladowy, który skradnie serca Waszych pociech (a także i Wasze). 
Intensywny smak orzechów z czekoladową nutą, zamknięty w słoiku z pewnością zapamiętacie na długo 😉


Składniki :
-150g orzechów laskowych (lub mniej np. 70g i 80g masła orzechowego)
-4 łyżki kakao
-2 łyżki miodu naturalnego
-1/2 szklanki mleka
-4 kostki gorzkiej czekolady


Orzechy podprażna suchej patelni, do momentu aż lekko się przypieką (wyczujesz wtedy przyjemny orzechowy zapach). Wrzuć orzechy na ręcznik papierowy, przykryj drugim i „roluj”. W ten sposób usuniesz skórki z orzechów. Trzeba się ich pozbyć, bo nadają goryczy. Na części orzechów zostanie skórka,ale tym się nie przejmuj…ważne jednak, aby nie było ich dużo. 
Orzechy wsyp do miski, dodaj resztę składników i zblenduj (mocnym blenderem!) na jednolitą masę. Dodaj roztopioną czekoladę i ponownie zmiksuj. Jeśli nutella będzie mało słodka, dodaj więcej miodu, a jeśli zbyt rzadka – dodaj mleko.

Gotowe! 🙂

Polecam do naleśników 😉