Pyszne trufle z ciecierzycy zrobisz w 5 minut, a smakiem będziesz się delektować dużo dłużej 🙂
Porcja przewidziana w przepisie zawiera 20 trufli wielkości orzecha włoskiego 🙂 Koniecznie pochwal się w komentarzu jak wyszły 🙂

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 łyżki kakao
  • 50g daktyli suszonych (wcześniej namoczonych w gorącej wodzie)
  • 1 łyżka miodu
  • 2 kopiate łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę odsącz i wypłucz. Umieść w misce wraz z innymi składnikami. Zblenduj na gładką masę. Teraz uformuj kulki wielkości orzecha i obtocz w kakao lub wiórkach kokosowych (nie przewidziane w przepisie).
Wstaw do lodówki na godzinę 🙂

Smacznego!

Wartości odżywcze 1 trufla:
Energia 55kcal Białko 2g Tłuszcz 2,5g Węglowodany 7g