Nie mając zbyt wiele czasu na zrobienie obiadu z pomocą przychodzi szybki makaronik.
 W szafce zawsze mam zapasy pomidorów krojonych w puszce i w razie wielkiego głodu przyrządzam z nich pyszny sosik. Dziś tak właśnie było 🙂


Mój makaron stał się trochę spolszczony,  bo wylądowała w nim kiełbacha! 😀  Taaak, czas od czasu na takie rarytasy też się kuszę 🙂 
Na miejsce kiełbasy może wskoczyć równie
dobrze mięsko mielone , kurczak lub po prostu NIC. Makaron może być bezmięsny 🙂 

Składniki (na 2 porcje) :
-pełnoziarnisty makaron tagliatelle- ilość wg gustu
-kawałek dobrej jakości kiełbasy
-1 puszka pomidorów krojonych
-oliwki zielone bez pestek (u mnie faszerowane papryką)
-przyprawy : tymianek, oregano, papryka ostra, pieprz, sól

Na patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażyć w tłuszczu, który z niej wypłynie. Wlać pomidory i gotować przez jakiś czas w celu zredukowania wody. Po redukcji sosu przyprawiamy go i dodajemy pokrojone oliwki.

Makaron gotujemy al’dente , odcedzamy i mieszamy z sosem. 
Gotowe ! 😉

Błyskawiczny i smaczny obiadek można zajadać 😉