Omlet to kolejny posiłek ,który wybieram na śniadanie – zaraz po owsiance ! 🙂 Można go przyrządzić z różnych produktów , na ró

żne sposoby i zawsze smakuje wyśmienicie.

 
 
Ta wersja omleta jest delikatna i spokojnie da się złożyć w pół.
 
 
Składniki :
 
-2 jajka
-3 łyżki otrębów pszennych
-1 łyżka jogurtu naturalnego
-szczypta soli 
-olej kokosowy
 
 

 

Do miseczki wbijamy 2 jajka, dodajemy 3 łyżki otrębów, łyżkę jogurtu naturalnego, szczyptę soli i ubijamy widelcem do uzyskania jednolitej masy. Następnie całość pozostawiamy na 10 minut, aby otręby nasiąkły. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i całość masy jajecznej wylewamy na patelnię. Smażymy omlet przez kilka minut aż będzie stabilny,aby przewrócić go na drugą stronę . Przysmażony z obydwu stron przekładamy na talerz.
Na połowę omleta wykładamy ulubione dodatki i przykrywamy drugą połową.
 
Moja wersja :
w środku : jogurt naturalny + banan
na zewnątrz : konfitura śliwkowa + wiórki kokosowe 
 
 
Mniaaaam! 🙂