
żne sposoby i zawsze smakuje wyśmienicie.
Ta wersja omleta jest delikatna i spokojnie da się złożyć w pół.
Składniki :
-2 jajka
-3 łyżki otrębów pszennych
-1 łyżka jogurtu naturalnego
-szczypta soli
-olej kokosowy
Do miseczki wbijamy 2 jajka, dodajemy 3 łyżki otrębów, łyżkę jogurtu naturalnego, szczyptę soli i ubijamy widelcem do uzyskania jednolitej masy. Następnie całość pozostawiamy na 10 minut, aby otręby nasiąkły. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i całość masy jajecznej wylewamy na patelnię. Smażymy omlet przez kilka minut aż będzie stabilny,aby przewrócić go na drugą stronę . Przysmażony z obydwu stron przekładamy na talerz.
Na połowę omleta wykładamy ulubione dodatki i przykrywamy drugą połową.
Moja wersja :
w środku : jogurt naturalny + banan
na zewnątrz : konfitura śliwkowa + wiórki kokosowe
Mniaaaam! 🙂
Najnowsze komentarze