Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm:
-1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
-3 łyżki cukru pudru/erytrytolu
-3 łyżki żelatyny
-2 garści świeżej mięty
-skóra z 1/2 cytryny
-100g płatków owsianych
-100g gorzkiej czekolady
-1 łyżka miodu
-1 łyżka oleju kokosowego
-3 kiwi
-1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
-3 łyżki cukru pudru/erytrytolu
-3 łyżki żelatyny
-2 garści świeżej mięty
-skóra z 1/2 cytryny
-100g płatków owsianych
-100g gorzkiej czekolady
-1 łyżka miodu
-1 łyżka oleju kokosowego
-3 kiwi
Sposób przygotowania:Spód: Płatki owsiane zmiksuj. Czekoladę, olej i miód rozpuść nad kąpielą wodną. Dodaj zmiksowane płatki. Wymieszaj. Wyłóż na spód blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia) i rozprowadź „przyklepując”.
Masa: Żelatynę rozpuść w 100 ml wrzącej wody i odstaw do wystygnięcia. Ser zmiksuj z cukrem pudrem i zmiksowaną w blenderze miętą. Dodaj żelatynę (wlewaj cienką strużką – musi być chłodna) i miksuj. Gotową masę wyłóż na spód. Udekoruj wierzch plastrami kiwi i skórką cytrynową. Odstaw do lodówki.
Najnowsze komentarze