Sernik na zimno idealny na upały!

Przepis na dużą tortownicę (26cm):
-paczka biszkoptów okrągłych
-1 duży jogurt grecki
-250g serka mascarpone
-250g twarogu chudego
-2 dojrzałe banany
-2 łyżki miodu/syropu klonowego lub z agawy
-truskawki (u mnie dosłownie z dwie garści)
-3 łyżki żelatyny w proszku

+2 opakowania galaretki o dowolnym smaku rozpuszczone w 500ml wrzątku
+mrożone maliny (całe opakowanie)

Sposób przygotowania:
Galaretki rozpuść we wrzątku i odstaw. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Poukładaj biszkopty ( nie wykorzystasz raczej wszystkich).
Przygotuj masę: twaróg, jogurt, mascarpone, banany i słodzidło zmiksuj na gładziutką masę. Żelatynę rozpuść w 40 ml wrzątku. Przestudź, aby nie była gorąca – lekko ciepłą wlewaj strużką do masy i miksuj. Truskawki pokrój na kawałki i wkręć w masę (za pomocą łyżki- nie miksuj). Masę z owocami wyłóż na biszkopty.
Do galaretki wsyp mrożone maliny (może być gorąca!). Poczekaj chwilkę, zaraz zacznie tężeć. Gdy będzie już w miarę ścięta (nie lejąca), wyłóż na masę. Wstaw do lodówki. Po kilku godzinach możesz zajadać ciacho 🙂