Sałatka jest dobra na każdy posiłek 🙂 Szczególnie na posiłek studenta,który zazwyczaj jest jedzony na zimno. Wystarczy wymieszać składniki,przyprawić i gotowe. Mam dla Was sałatkę,którą równie dobrze można zrobić w wersji na ciepło i stanie się ona obiadem. Tak było u mnie. Jednego dnia zrobiłam obiad według poniższej receptury,ale na ciepło. Drugiego dnia była zmuszona zjeść go na zimno(na uczelni) i wtedy stwierdziłam,że na zimno jest jeszcze lepszy! Postanowiłam opublikować przepis jako sałatkę,bo super smakuje.


Składniki:

  • 1 brokuł
  • 200g polędwicy z indyka(wędliny)
  • 300g makaronu pełnoziarnistego
  • 8 sztuk suszonych pomidorów (w oleju)
  • 1/2 kostki sera feta
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
Brokuła ugotuj i podziel na bardzo drobne różyczki. Szynkę,fetę i suszone pomidory pokrój w kostkę. Makaron ugotuj i ostudź. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj jogurt i przypraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowe 😉