Dzisiaj propozycja na pyszny, zdrowy i lekki obiad 😉

Przepis na 4 roladki:
-2 filety z kurczaka pojedyncze
-dwie gałązki natki pietruszki
-1 serek mały serek topiony o dowolnym smaku
-2 ząbki czosnku

SOS:
180 g jogurtu naturalnego
1/2 papryki czerwonej świeżej
garść świeżej bazylii
szczypta soli, szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:
Najpierw farsz – natkę, serek i czosnek zmiksuj na gładką pastę. Odstaw. Filety przekrój na pół (rozetnij na dwa cieńsze) i rozbij lekko tłuczkiem, tak aby powierzchnia była większa i cieńsza. Przypraw mięso solą i pieprzem, posmaruj pastą. Zwiń w roladkę. Teraz masz dwie opcje obróbki termicznej – możesz ugotować je na parze (ja tak robiłam) albo ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać wodą i upiec pod przykryciem w piekarniku). Widelcem sprawdź czy roladki już są gotowe 😉

Sos: Paprykę zmiksuj z jogurtem i listkami bazylii- niczym koktajl 🙂 Dopraw do smaku. Polej nimi roladki. To tego dania idealnie pasuje mix kasz lub ziemniaczki gotowane na parze. Kwestia dodatku jest dowolna.

Propozycja podania: z sałatką wiosenną z sałaty, rzodkiewki z dodatkiem jogurtu, sokiem z cytryny i octem balsamicznym.

Smacznego!