Kolejna propozycja śniadaniowa 😉 
Tym razem pyszna pasta z awokado i papryki.

 Ciekawsza alternatywa dla tradycyjnego guacamole 🙂



Awokado to  cenne źródło zdrowego tłuszczu ze względu na dużą zawartość nienasyconych kwasów omega-3 i omega-6. Zawiera także cenne dla organizmu witaminy i minerały 🙂 Papryka z kolei stanowi  źródło witaminy C -zestawienie idealne na rozpoczęcie dnia 🙂




Składniki :

-1 czerwona papryka
-1 awokado(dojrzałe!)
-1 ząbek czosnku
-1 pęczek szczypiorku


-sól himalajska
-świeżo mielony pieprz/ czarnuszka




Z awokado usunąć pestkę,obrać,a następnie zblendować lub rozgnieść widelcem. Czosnek przecisnąć przez praskę (lub zblendować razem z awokado) , paprykę pokroić w drobniutką kostkę ,szczypiorek posiekać – dodać do pasty. Doprawić do smaku i gotowe 🙂