Czekoladowe pankejki z cukinii sprawiły,że moje podniebienie oszalało! 🙂 
Mocno czekoladowe,puszyste i niezwykle delikatne. Z dodatkiem ulubionej konfitury tworzą istne niebo w gębie 🙂

Składniki:

  • 2 jaja
  • 160g startej cukinii (około 1/2 średniej sztuki)
  • 1 łyżka słodzidła (u mnie erytrol)
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka kakao
  • 6 łyżek mąki owsianej
Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywno. Dodać cukinię zblendowaną z żółtkami oraz pozostałe składniki. Wymieszać delikatnie. Smażyć na natłuszczonej,rozgrzanej patelni z obydwu stron.

Wartość kaloryczna i odżywcza całej porcji (bez dodatków):

E434kcal B14,7g T9g W72,6g