Składniki na 8 sztuk:
- 8 jabłek
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 łyżki powidła śliwkowego
- 2 garści suszonej żurawiny
- 2 garści orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
Z jabłek wydrąż ogryzki. Czekoladę rozpuść nad kąpielą wodną. Dodaj powidło,posiekane orzechy i żurawinę – wymieszaj.
Miejsce ogryzków uzupełnij czekoladową wkładką.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni, wstaw blaszkę z jabłkami i piecz około 20 minut. Pilnuj aby jabłka nie popękały i „nie rozlały się”.
Z jabłek wydrąż ogryzki. Czekoladę rozpuść nad kąpielą wodną. Dodaj powidło,posiekane orzechy i żurawinę – wymieszaj.
Miejsce ogryzków uzupełnij czekoladową wkładką.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni, wstaw blaszkę z jabłkami i piecz około 20 minut. Pilnuj aby jabłka nie popękały i „nie rozlały się”.
Hej Jagoda! Mam wielkie pytanie, a zarazem prośbę.., otóż większość młodzieży (jak i ja) mamy problem z trądzikiem. Chciałam Cie zapytać czy znasz, a może nawet już robiłaś przepisy na tak zwaną "poprawę cery". Na pewno wiesz co zrobić, od czego się lepiej odsunąć a co zarazem trzeba jeść, aby poprawić wygląd twarzy. Mam nadzieję, że twoje przepisy będą się odnosić co do poprawy cery.