Od dziecka lubiłam pieczone jabłka. Jednak znałam je w wersji podstawowej , bez dodatków. 
Teraz lubię je sobie urozmaicić pyszną wkładką 🙂

Oto i ona :

-orzechy włoskie 
-suszona żurawina
-rodzynki
-płynny miód (jeśli posiadasz tylko ten w postaci stałej-podgrzej go 🙂 )
-ulubiona konfitura



Do miseczki wrzuć posiekane orzechy, żurawinę, rodzynki i wymieszaj z miodem 🙂 

Z jabłek wydrąż ogryzki i uzupełnij wnętrze owocu przygotowaną mieszanką bakaliowo-miodową. Na wierch nałóż łyżeczką ulubioną konfiturę.  Tak przygotowane jabłka wsadź do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz do momentu aż jabłka zmiękną ,a skórka nabierze złotego koloru 🙂

Smacznego ! 🙂

PS. Zamiast miodu bakalie możecie połączyć za pomocą konfitury 🙂