Od dziecka lubiłam pieczone jabłka. Jednak znałam je w wersji podstawowej , bez dodatków.
Teraz lubię je sobie urozmaicić pyszną wkładką 🙂
Oto i ona :
-orzechy włoskie
-suszona żurawina
-rodzynki
-płynny miód (jeśli posiadasz tylko ten w postaci stałej-podgrzej go 🙂 )
-ulubiona konfitura
Do miseczki wrzuć posiekane orzechy, żurawinę, rodzynki i wymieszaj z miodem 🙂
Z jabłek wydrąż ogryzki i uzupełnij wnętrze owocu przygotowaną mieszanką bakaliowo-miodową. Na wierch nałóż łyżeczką ulubioną konfiturę. Tak przygotowane jabłka wsadź do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz do momentu aż jabłka zmiękną ,a skórka nabierze złotego koloru 🙂
Smacznego ! 🙂
PS. Zamiast miodu bakalie możecie połączyć za pomocą konfitury 🙂
Najnowsze komentarze