Już kiedyś wspominałam Wam,że uwielbiam domowe pasty kanapkowe! Tym razem stworzyłam smarowidło do chleba,które absolutnie wyszło nieziemsko smaczne 🙂 Wszystkim o nim mówię,bo skradło moje serce! Co jedna pasta którą robię to lepsza 🙂
Łączy w sobie dwa składniki,które bardzo lubię. Jest to cieciorka i SUSZONE POMIDORY <3
I tyle. Te dwa składniki i dodatek czosnku wystarczą. Bez przyprawiania!
Mniaaaaaaaaaam 🙂
Koniecznie wypróbujcie i podzielcie się wrażeniami.
Składniki :
-1 puszka ciecierzycy
-3/4 słoiczka pomidorów suszonych z oleju (10 sztuk pomidorów)
-1 malutki ząbek czosnku lub 1/2 większego ząbka
Cieciorkę odsącz z zalewy i wypłucz.Dodaj do niej pomidory oraz 3 łyżki oleju,w którym pływały i czosnek. Całość zblenduj na gładką pastę. Gotowe! To wszystko 🙂 Cała filozofia.
Smacznego! 😉 🙂 🙂
Najlepsza na świecie! 🙂
Jest przepyszna! �� w domku wszyscy się zachwycali ��
Hej, czy możesz powiedzieć jakim blenderem to robisz, niestety zwykły się zapycha :(, czy chodzi o kielichowy do koktajli?
Mam przystawkę do blendera w postaci rozdrabniacza (mała miseczka z wiatraczkiem) i właśnie nim robię. Dodaj troszkę zalewy z ciecierzycy, aby cieciorka 'miała poślizg" 🙂
Pozdrawiam