To moja absolutnie ulubiona pasta kanapkowa! Stworzona z jajek – super naturalna, zawierająca pełnowartościowe białko, z dodatkiem witaminy C zawartej w natce pietruszki. Smak podkręca musztarda miodowa!
Przepis ten poznałam dzięki Oli z „Razem po zdrowie” 🙂  Proporcje wg mojego zamysłu.

Składniki:
-6 jajek
-gałązka natki pietruszki
-1 łyżka jogurtu greckiego
-ząbek czosnku
-łyżka musztardy MIODOWEJ
-sól, pieprz

opcjonalnie: Awokado pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania:
Jajka pokrój w kosteczkę, natkę posiekaj i dodaj do jajek. Całość wymieszaj z musztardą, czosnkiem, jogurtem! Dopraw do smaku solą i pieprzem 🙂 Możesz rozetrzeć pastę widelcem, by była bardziej smarowna.