Była zupa krem z dyni,a teraz czas na pankejki! 🙂
Wyśmienite – puszyste,słodkie,rozpływające się ustach.
Składniki na około 15 sztuk:
- 200g puree z upieczonej dyni
- 50g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki:
- dżem 100% (u mnie z czarnej porzeczki)
- syrop z agawy do polania (można zastąpić miodem)
Sposób przygotowania:
Puree z dyni wymieszać z jogurtem,jajkami i olejem – tak aby utworzyły jednolitą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia- całość połączyć. Smażyć na suchej patelni bez tłuszczu – z obu stron. Pankejki posmarować dżemem i polać syropem z agawy. 🙂
Smacznego!
Puree z dyni wymieszać z jogurtem,jajkami i olejem – tak aby utworzyły jednolitą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia- całość połączyć. Smażyć na suchej patelni bez tłuszczu – z obu stron. Pankejki posmarować dżemem i polać syropem z agawy. 🙂
Smacznego!
Przepis pochodzi z kwestiasmaku.pl
Najnowsze komentarze