Składniki na spód:
-200 g mąki orkiszowej jasnej
-50 g mąki kukurydzianej/ z tapioki/ ryżowej
-80 ml oleju kokosowego/rzepakowego
-1 łyżka ksylitolu
-1 żółtko
-2 łyżki jogurtu greckiego

Składniki na nadzienie:
-400 g rabarbaru
-3 jabłka
-3 łyżki miodu

Formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Składniki na ciasto posiekaj i ugnieć kruche ciasto. Ciasto podziel na mniejszą i większą część. Większą wylep tortownicę, a mniejszą (na górę) odłóż do lodówki. Nakłuj widelcem wylepione ciasto. Teraz wyłóż na tartę kawałki rabarbaru (pokrój go na 2cm kawałki) i pokrojone na kawałeczki, obrane jabłka. Polej miodem i posyp cukrem kokosowym/ksylitolem lub cukrem. Drugą część ciasta rozwałkuj i nałóż na wierzch. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20 minut. Ciasto ma się ładnie zezłocić 🙂