Dzień dobry! 😉 
Mam dla Was przepis na marchewkowe babeczki przełożone konfiturą dyniowo-brzoskwiniową.
Smakują wyśmienicie i można je zajadać bez wyrzutów sumienia! 🙂
Bazą jest marchew,a mąka orkiszowa i jaglana są dodatkiem. Koniecznie wypróbujcie i pochwalcie się wrażeniami!

Składniki(na 20 babeczek):
-3 duże marchwie
-3/4 szklanki mąki orkiszowej
-1/4 szklanki mąki jaglanej
-4 łyżki płynnego miodu
-3/4 szklanki mleka roślinnego/zwierzęcego
-4 łyżki oleju rzepakowego
-1 garść suszonej żurawiny
-2 jaja
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżka cynamonu

  1. Marchew zetrzeć na tarce.
  2. Dodać mleko,jaja,miód,olej. Wymieszać.
  3. W drugiej misce wymieszać pozostałe składniki (suche).
  4. Połączyć mokre składniki z suchymi. Wymieszać.
  5. Masę przekładać do foremek na muffiny.
  6. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.
  7. Ostudzone babeczki przekroić na pół,posmarować konfiturą(dowolną) i przełożyć.
Gotowe! 🙂