Jeśli szukacie alternatywy dla tradycyjnego makaronu polecam Wam moje nowe odkrycie – makaron naleśnikowy.
Urozmaici nawet najbardziej banalną zupę. Mój wylądował w rosole – ciekawe połączenie.
Przekonaj się!
Składniki na około 5-6 porcji (wkładek do zupy):
łyżka natki pietruszki (posiekana)
2 jajka
250 g mleka
250 g wody
15 g oleju
100 g mąki pszennej
150 g mąki jaglanej
1/4 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zmiksuj! Ciasto odstaw na około 30 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie smaż naleśniki na mocno rozgrzanej patelni (już bez tłuszczu).
Kilka naleśników jednocześnie zwiń w rulon i posiekaj nożem na cienkie paski.
Gotowe! ; )
Gotowe! ; )
Najnowsze komentarze