Mam propozycję obiadową dla wszystkich! Wegan, wegetarian i tych,którzy jedzą wszystko 🙂
Kotlety powstałe z kaszy jaglanej i warzyw. Zdrowe,smaczne i cenne dla organizmu.
Skarbnica witamin,minerałów i błonnika. Pamiętajcie o cennych,odkwaszających właściwościach kaszy jaglanej. Kotleciki idealne na poświąteczny detoks 🙂
Składniki (na 6 kotlecików):
- 100g kaszy jaglanej
- 1/2 czerwonej papryki
- 6 pieczarek
- 1 mała cukinia
- garść fasolki szaparagowej rozmrożonej (nie musisz dawać)
- przyprawy: sól,pieprz,papryka słodka, curry
+ oliwa z oliwek do smażenia (1 łyżka wystarczy)
Sposób przygotowania:
Kaszę opłukać i ugotować. Pieczarki i cukinię umyć i zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, fasolkę szparagową także. Dusić warzywa do miękkości na odrobinie oliwy z oliwek. Przyprawić. Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać dokładnie i całość jeszcze doprawić jeśli jest taka potrzeba. Z masy uformować kotlety.
Smażyć na rozgrzanej patelni (z 1 łyżeczką oliwy lub oleju). Podawać z sosem paprykowo-jogurtowym i dowolną sałatką.
Najnowsze komentarze