Sezon dyniowy trwa,w mojej kuchni na całego! 🙂
Ostatnim razem publikowałam przepis na pankejki,a dziś zamieszczam patent na KEKSA. Wilgotnego,puszystego o korzennym smaku….z dodatkiem jabłek 😉 Mniaam!
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistejj
- 1 szklanka mąki pszennej typ 500
- 4 jaja
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 szklanka purre z dyni ***
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/3 łyżeczki imbiru (proszek)
- 3 jabłkaSposób przygotowania:
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą piankę. Dodawać po łyżce puree z dyni,mąkę wymieszaną z innymi suchymi składnikami. Na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka. Masę przelać do keksówki i piec 1 h w 180 stopniach.
Smacznego! 😉
Najnowsze komentarze