Kochani 😉 Mam dla Was kolejny odchudzony przepis zaczerpnięty z cookidoo.
Przedstawię wersję dla osób, które TM nie posiadają 🙂

Ciacho jest wilgotne, pełne bakalii – w klimacie Jesiennym.

Składniki na małą blaszkę:

  • 100g rodzynek i żurawiny (wymieszane)
  • napar z czerwonej herbaty – szklanka
  • 150 g mąki owsianej lub każdej innej (u mnie zmielone płatki owsiane)
  • 150g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 400 g jabłek pokrojonych w kostkę lub startych na tarce
  • 100 g miodu
  • 100 g orzechów włoskich posiekanych
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Przygotowanie:
Gorącym naparem zalać bakalie i zostawić na 10 minut. Po tym czasie odcedzić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, a foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać do powstania gęstej masy. Wyłożyć masę do foremki i piec przez godzinę.