Kochani 😉 Mam dla Was kolejny odchudzony przepis zaczerpnięty z cookidoo.
Przedstawię wersję dla osób, które TM nie posiadają 🙂
Ciacho jest wilgotne, pełne bakalii – w klimacie Jesiennym.
Składniki na małą blaszkę:
- 100g rodzynek i żurawiny (wymieszane)
- napar z czerwonej herbaty – szklanka
- 150 g mąki owsianej lub każdej innej (u mnie zmielone płatki owsiane)
- 150g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 400 g jabłek pokrojonych w kostkę lub startych na tarce
- 100 g miodu
- 100 g orzechów włoskich posiekanych
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
Przygotowanie:
Gorącym naparem zalać bakalie i zostawić na 10 minut. Po tym czasie odcedzić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, a foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać do powstania gęstej masy. Wyłożyć masę do foremki i piec przez godzinę.
Najnowsze komentarze