Kolejna odsłona puddingu jaglanego. Tym razem w wersji orzecha laskowego. Pyyycha!

Składniki na 4 porcje:

  • 200g kaszy jaglanej (suchej)
  • 3 szklanki mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka kakao
  • 5 kostek gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
  • garść orzechów laskowych
Sposób przygotowania:
Kaszę przelej wrzątkiem. Zalej mlekiem i gotuj często mieszając (aby kasza się nie przypaliła). Do prawie już ugotowanej kaszy dodaj kostki czekolady, miód i kakao. Mieszaj do rozpuszczenia czekolady i połączenia wszystkich składników. Zgaś ogień, chwilkę przestudź, dodaj orzechy i zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera. Przełóż budyń do pucharków.
Smacznego! 🙂 
1/4 porcji zawiera:
Energia: 368 kcal Białko 11,7g Tłuszcz 12,3g Węglowodany: 51,6