Kolejna odsłona puddingu jaglanego. Tym razem w wersji orzecha laskowego. Pyyycha!
Składniki na 4 porcje:
- 200g kaszy jaglanej (suchej)
- 3 szklanki mleka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka kakao
- 5 kostek gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
- garść orzechów laskowych
Sposób przygotowania:
Kaszę przelej wrzątkiem. Zalej mlekiem i gotuj często mieszając (aby kasza się nie przypaliła). Do prawie już ugotowanej kaszy dodaj kostki czekolady, miód i kakao. Mieszaj do rozpuszczenia czekolady i połączenia wszystkich składników. Zgaś ogień, chwilkę przestudź, dodaj orzechy i zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera. Przełóż budyń do pucharków.
Smacznego! 🙂
Smacznego! 🙂
Najnowsze komentarze