Dzisiaj mam dla Was kolejną śniadaniową propozycję 😉
Tym razem nie owsianka, a JAGLANKA! 🙂
….z płatków jaglanych 🙂 Na szybko 🙂
Miałam w zamrażarce ostatni woreczek truskawek,więc postanowiłam go spożytkować 🙂
Składniki na 2 małe porcje:
3/4 szklanki płatków jaglanych
1 szklanka mleka
łyżka rodzynek
1 łyżeczka ksylitolu lub miodu
truskawki
płatki migdałów
Do garnka wrzucić płatki jaglane, rodzynki,słodzidło i zalać mlekiem. Zagotować -mieszając,aby się nie przypaliło 🙂 Gotować do momentu aż płatki jaglane wchłoną mleko 🙂
Przełożyć do miseczek/kokilek, wyłożyć truskawki , posypać płatkami migdałów 🙂
10 minut i śniadanko gotowe ! 🙂
Ile kalorii ma 1 porcja? ��