Dzisiaj mam dla Was kolejną śniadaniową propozycję 😉 
Tym razem nie owsianka, a JAGLANKA! 🙂
….z płatków jaglanych 🙂 Na szybko 🙂


Miałam w zamrażarce ostatni woreczek truskawek,więc postanowiłam go spożytkować 🙂

Składniki na 2 małe porcje:

3/4 szklanki płatków jaglanych
1 szklanka mleka
łyżka rodzynek

1 łyżeczka ksylitolu lub miodu
truskawki
płatki migdałów

Do garnka wrzucić płatki jaglane, rodzynki,słodzidło i zalać mlekiem. Zagotować -mieszając,aby się nie przypaliło 🙂 Gotować do momentu aż płatki jaglane wchłoną mleko 🙂

Przełożyć do miseczek/kokilek, wyłożyć truskawki , posypać płatkami migdałów 🙂

10 minut i śniadanko gotowe ! 🙂