Była tu już niejedna pasta kanapkowa. Dziś przyszedł czas na klasyczny hummus – czyli pastę z ciecierzycy i sezamowej pasty tahini. 
Wystarczy poświęcić 5 minut i pasta kanapkowa na kolejne dni gotowa. 🙂 

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy w zalewie
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pasty sezamowej TAHINI
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W misce blendera umieść ciecierzycę z czosnkiem i 4 łyżki zalewy, w której pływała cieciorka. Zmiksuj. Dodaj resztę składników i dopraw do smaku. Możesz posypać swoją pastę słodką papryką 🙂 
 
Hummus świetnie nada się jako dip do słupków warzywnych 🙂 
 
 
WARTOŚĆ KALORYCZNA całej porcji:
E650 kcal B22,1 T39,8 W44,3