Była tu już niejedna pasta kanapkowa. Dziś przyszedł czas na klasyczny hummus – czyli pastę z ciecierzycy i sezamowej pasty tahini.
Wystarczy poświęcić 5 minut i pasta kanapkowa na kolejne dni gotowa. 🙂
Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy w zalewie
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pasty sezamowej TAHINI
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W misce blendera umieść ciecierzycę z czosnkiem i 4 łyżki zalewy, w której pływała cieciorka. Zmiksuj. Dodaj resztę składników i dopraw do smaku. Możesz posypać swoją pastę słodką papryką 🙂
Hummus świetnie nada się jako dip do słupków warzywnych 🙂
WARTOŚĆ KALORYCZNA całej porcji:
E650 kcal B22,1 T39,8 W44,3
Najnowsze komentarze