Składniki na  4 szklaneczki:
-16 okrągłych biszkoptów
-1 serek mascarpone
-1 duży jogurt grecki
-1 banan
-truskawki
-napar kawowy + sok wiśniowy (nie jest konieczny)

Przygotuj szklanki lub pucharki deserowe. Do miseczki wlej napar kawowy (100 ml), a do niego dodaj sok wiśniowy (taki słoiczkowy). Nie jest konieczny 🙂 Biszkopciki zanurzaj w naparze i układaj na spodzie szklanek (po 2 biszkopty). W jednej misce zmiksuj truskawki (2 garści), w drugiej pozostaw kilka truskawek na ozdobę.
Serek, jogurt i banana zmiksuj na gładką masę. Łyżkę masy rozprowadź na biszkoptach, następnie polej musem truskawkowym, nałóż kolejne dwa nasączone biszkopty i drugą łyżkę masy. Nałóż truskawki pokrojone na ćwiarteczki i polej musem. Ozdób miętą 🙂  Wstaw desery do lodówki i daj im godzinkę 🙂