Kiedyś , gdy po raz pierwszy kupiłam awokado i nie miałam zielonego pojęcia jak się go je i z czym się go łączy jednogłośnie stwierdziłam, że ochyda! Dopiero za drugim podejściem, gdy byłam bogatsza o wiedzę, której wtedy nie posiadałam, zaczęłam eksperymentować i teraz mogę śmiało rzec, że uwielbiam awokado 🙂 Zarówno pokrojone na kanapce jak i w postaci guacamole czy też na słodko – w takiej właśnie czekoladowej wersji wystąpi w dzisiejszym wpisie. 

Mus czekoladowy z awokado idealnie nadaje się do naleśników, ale też na kanapki. Jeśli lubicie wszystko co czekoladowe (tak jak ja) na pewno Wam posmakuje 🙂 



Składniki : 
-1 awokado ( dojrzałe, miękkie!)
-1 dojrzały banan (najlepiej taki z czarnymi plamkami)
-1 łyżeczka miodu (lub więcej jeśli będzie dla Ciebie za mało słodkie)
-1/2 łyżki gorzkiego kakao ( polecam z wiatrakiem)


Jak zrobić ?
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę 🙂 Ot cała filozofia ! 🙂

Jeśli wypróbujcie przepis, koniecznie się pochwalcie w komentarzu 🙂 




Cała porcja ma ok 440 kcal