Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na super zdrowe i pożywne brownie z CZERWONEJ FASOLKI ! 🙂
Robi furrorę, gdy pojawia się na talerzu 🙂
Jest czekoladowe,słodkie i absolutnie nie smakuje jak fasola! 🙂
Niejedna osoba krzywiąc się przed spróbowaniem,po degustacji otworzyła szeroko oczy i powiedziała : 'łaaaaał, ale to dobre!’ 😀
Jest czekoladowe,słodkie i absolutnie nie smakuje jak fasola! 🙂
Niejedna osoba krzywiąc się przed spróbowaniem,po degustacji otworzyła szeroko oczy i powiedziała : 'łaaaaał, ale to dobre!’ 😀
SKŁADNIKI na ciasto:
1 puszka fasoli
4 banany (dojrzałe!)
2 jajka
2 łyżki miodu
4 banany (dojrzałe!)
2 jajka
2 łyżki miodu
1,5 łyżki oleju rzepakowego
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 tabliczki czekolady
1 łyżeczka oleju kokosowego
wiórki kokosowe do posypania
Fasolę dobrze opłucz pod bieżącą wodą. Zmiksuj na gładziutką masę. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. Wylej ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 min. Ciasto będzie mokre,bo jest bez mąki. Jak ostygnie –będzie się ładnie kroić J
Polewa : Do miseczki włóż połamaną czekoladę i olej kokosowy. Rozpuść w kąpieli wodnej. Polej ostudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Jestem zachwycona! <3
Słyszałam o podobnym przepisie, ale popukałam do głowy. Teraz jest mi wstyd, bo prezentuje się obłędnie!
Pozwól, że przepis sobie zapiszę 🙂
sciskam mocno!
Gabi, ciacho jest naprawdę pyszne….jeśli nie przyznasz się drugiej osobie z czego jest zrobione to na pewno się nie zorientuje 🙂
Mocno czekoladowy smak zadowala podniebienie jak prawdziwe brownie 😉
Robi się je błyskawicznie, koniecznie wypróbuj i daj znać jak wyszło…i czy smakowało 🙂