Składniki na 1 keksówkę:
2 puszki czerwonej fasolki
4 bardzo dojrzałe banany
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao naturalnego
3 łyżki oleju (u mnie kokosowy)

Polewa:
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżka kakao
1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:
Fasolkę bardzo dobrze wypłukać pod wodą. Zmiksować bardzo dokładnie z pozostałymi składnikami – na gładziutką masę. Przed dodaniem jajek możesz spróbować czy poziom słodkości Ci odpowiada. Masę przelać do wyłożonej papier keksówki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec ciasto godzinę – do suchego patyczka.

Teraz czas na polewę. Wszystkie składniki podgrzej, aby się rozpuściły 🙂 Wymieszaj na gładką polewę. Polej nią już upieczone ciasto i odstaw do wystudzenia.