Dawno mnie tu nie było 🙂
A wszystko przez instagram…łatwiej dodać mi fotkę i przepis tam niż usiąść i napisać posta na jagodowe smaki 🙂
Dziś jednak pogoda barowa przynosi ze sobą dzień lenia. Mobilizacja….piszę! 🙂
A mam dla Was coś bardzo pysznego…sezonowego…zdrowego…szybkiego!
Czyli tak jak lubicie i jak ja lubię 😉
Jeśli macie w koszyku z owocami dojrzałe banany-koniecznie je spożytkujcie. Nie pożałujecie 😉
Składniki na keksówkę lub małą tortownicę (22cm):
- 3 dojrzałe banany
- 200g mąki ryżowej (możesz zastąpić owsianą lub pszenną)
- 2 łyżki kakao
- 50 ml mleka
- 50 ml oleju kokosowego lub rzepakowego
- 100g cukru trzcinowego
- 1,5 łyżeczki pdp
- 1 jajo
Dodatkowo:
*Maliny – ilość dowolna
*Gorzka czekolada 80% kakao – 1/3 tabliczki wystarczy do zrobienia maziaków 😉
*Maliny – ilość dowolna
*Gorzka czekolada 80% kakao – 1/3 tabliczki wystarczy do zrobienia maziaków 😉
Jak zrobić?
Wystarczy zmiksowa blenderem wszystkie składniki oprócz malin i czekolady. Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki przelej masę,a na wierzchu ułóż maliny. Piec w 180 stopniach godzinę. Po przestygnięciu ciasta polej je roztopioną czekoladą.
Najnowsze komentarze