Od dawna szukałam tostera, który będzie super opiekał pieczywo – równomiernie, a nie miejscowo ,,na murzynka” i takiego, który czymś mnie zaskoczy!

Czytałam opinie, szukałam… i trafiłam na toster, który od razu przykuł moją uwagę wizualnie! Piękny, biały, z elementami srebra- pasuje do każdej kuchni.
To toster Breville High Gloss! Mam z tej firmy gofrownicę i jest równie rewelacyjna, ale ok…teraz mowa o nowy nabytku.
Wybrałam toster, który na raz zmieści 4 kromki pieczywa. Koniec z opiekaniem na kilka tur!
Kilka stopni regulowania temperatury, funkcja odmrażania pieczywa, podgrzewania, a nawet dostawiany nad toster RUSZT!
Jestem zachwycona!
Gdy tylko sprzęt dotarł do mnie od razu wzięłam się za testowanie. Zrobiłam pyszne grzanki z pesto, rukolą, prosciutto, mozzarellą i grillowaną cukinią. Pieczywo upiekło się w kilka chwil, a ostygnięte już grzanki mogłam podgrzać na ruszcie! Super sprawa.
Po zakończeniu opiekania pieczywa wystarczy wysunąć tackę, na której zgromadziły się okruszki i przetrzeć ściereczką. Tyle 😉 Nie trzeba go w żaden sposób czyścić.

Nie sądziłam, że toster może mieć tyle bajerów. Jeśli szukasz takiego pomocnika do kuchni to Zobacz ten!

 Przepis na grzanki:
-4 kromki pieczywa (może być czerstwe)
-4 plastry szynki prosciutto
-1 kulka mozzarelli
-2 łyżki czerwonego pesto
-garść rukoli
-1/2 cukini
-1  łyżeczka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
Cukinię pokrój na plasterki i zgrilluj z dodatkiem oliwy z oliwek. Pieczywo upiecz na złoto, posmaruj pesto, nałóż rukolę, prosciutto, plastry mozzarelli i ozdób grillowaną cukinią. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. 

Schrup z wielką przyjemnością!